dimarts, 3 de novembre del 2009

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC


El llibre que ens hem llegit parla de:


· La importància de la comunicació oral; tracta la bona retòrica i la mala retòrica, trucs per aprendre a controlar els nervis i les preguntes bàsiques, per què?(l’objectiu), qui? ( a qui va adreçat), què? (que direm, el guió)i cóm?(els mitjans).

· Cóm podem parlar amb naturalitat i amb un toc d’improvisació. També parla sobre la importància de la veu, l’entonació la respiració i el silenci, molt importants com a eina essencial de l’orador per controlar totalment el discurs i transmetre seguretat.

· Llenguatge oral ; sobre les qualitats del llenguatge oral que cal tenir molt present, la claredat, parlar sense confusions i tenint clar el que es vol dir, la precisió, no donar voltes innecessàries, i amb brevetat, frases curtes i simples.

· Donar al discurs un toc d’humor que sempre agrada més a l’auditori i desperta mes atenció.

· El llenguatge corporal; el conductisme del cos, l’actitud inicial i la mirada és molt important per que l’auditori sàpiga a qui estàs parlat , a qui et dirigeixes.


Crec per tant que aquest llibre ens ha estat molt útil perquè es gairebé un manual d’instruccions on explica com poder parlar bé en públic i nosaltres amb tantes exposicions em pogut si mes no, llegir les tècniques de com poder fer-ho bé i desprès poder posar en pràctica els coneixements adquirits amb el llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada